Storseger för Bajen – men ny skadesmäll

Publicerad 2014-12-17

Hammarby körde över Ljusdal med 7-2 på Zinkensdamm och klättrade upp på tredjeplats i tabellen.
Men samtidigt åkte 'Bajen' på ett nytt tungt avbräck då Carl-Johan Rutqvist tvingades utgå med en befarad knäskada.

– Han är på sjukhus och röntgas. I värsta fall kan det vara en ledbandsskada, men vi får vänta och se, säger Hammarbys lagkapten Stefan Erixon.

Det var efter drygt fem minuters spel som Hammarby-försvaren Carl-Johan Rutqvist krockade med Ljusdals Kalle Mårtensson och fick en rejäl smäll över benen.

– Det var en olycklig situation där Ljusdalspelaren tappade skäret och föll, säger Hammarbys Stefan Erixon.

Rutqvist blev liggande på isen och båren rullade ut för att hjälpa honom av banan. Hemmaförsvararen kunde dock ta sig upp på fötter och ledas av med hjälp av lagkamrater.

Därefter fördes Rutqvist till sjukhus för att röntga knät enligt Hammarbys lagkapten.

– Vi får hoppas att det inte är så allvarligt. Han är en viktig pjäs i vårt försvarsspel, men vi ska inte måla fan på väggen än, säger Erixon.

Sedan tidigare saknar Hammarby David Pizzoni Elfving som är långtidsskadad med en trasig axel. Även Per Einarsson och Kalle Spjuth saknades under onsdagens match på grund av lättare skador.

Fem mål på tio minuter

Hammarby inledde bäst och tog ledningen med 1-0 genom Adam Giljam innan lagkapten Stefan Erixon kunde öka på till 2-0 med drygt 25 minuter spelade.

Men Ljusdal var med i matchen och fick dit en psykologiskt viktig reducering några minuter före halvtidspausen.

Med 2-1 på resultattavlan en bit in i andra halvleken såg det ut att bli en fortsatt jämn tillställning.

Då lade hemmalaget i en växel till och smällde dit hela fem mål inom loppet av mindre än tio minuter.

Jesper Jonsson inledde rycket i den 55:e minuten med 3-1-målet som följdes upp av 4-1 och 5-1 bara minuterna senare.

Ljusdal tog en timeout som stoppade raset tillfälligt. Men efter att hemmalaget gjort ytterligare två mål i en och samma matchminut – den 63:e – så var matchen över.

Det slutade 7-2 efter ett tröstmål från Ljusdals främste målskytt Kalle Mårtensson.

I hemmalaget kom målen från sju olika målskyttar. Hammarby klättrar en placering till en tredjeplats i tabellen. Ljusdal saknar alltjämt en seger denna säsong och ligger kvar som nästjumbo.