Publicerad 2016-02-23

Förra veckan slog Christoffer Edlund i huvudet så illa att han tappade minnet.

Nu är 29-åringen tillbaka från hjärnskakningen.

När Hammarby höll på att gå ikapp punkterade Sandvikens skyttekung kvartsfinalen.

Smällen mot Vänersborg förra veckan tog illa. Christoffer Edlund krockade med Daniel Mossberg, drabbades av en hjärnskakning och kunde inte minnas de två mål han tidigare hade gjort.

29-åringen behövde vila så Sandviken fick börja kvartsfinalserien mot Hammarby utan honom, men lördagens första möte vann de ändå med 8–4.

Till match två var Edlund tillbaka. Ett lättare pass under måndagen räckte för att 29-åringen skulle vara redo för tisdagens drabbning på Zinkensdamm IP i Stockholm.

Saik bäst i början

Gästerna var rappast i början och gick till pausvila i ledning 1–5. I andra halvlek knappade Hammarby in genom reduceringsmål av Felix Nyman och Adam Gilljam.

Tio minuter in i halvleken stod matchen och vägde i ställning 3–5. Då visade Christoffer Edlund att han inte plågades av den tidigare kollisionen. Han tog bollen och satte 3–6 – och dödade strax efteråt spänningen med sitt 3–7-mål, som blev matchens sista.

I kvällens övriga kvartsfinaler vann Västerås mot Vänersborg med 4–3 (2–0 i bäst av fem matcher), Villa-Lidköping slog Vetlanda med 8–2 (2–0 i matcher) medan Bollnäs kvitterade till 1–1 i matcher genom att slå Edsbyn med 7–3.