Sverige tog revansch i finnkampen: Alltid skönt

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2001-12-10

Det blev en snabb revansch för det svenska bandylandslaget.

Den nesliga förlusten i lördags (4–5) mot Finland vändes till en säker 7–3-vinst i går.

– Det känns alltid skönt att få en vinna en landskamp mot Finland, konstaterar den svenske förbundskaptenen Kenth Hultqvist.

Det var en vänskapslandskamp i ordets rätta bemärkelse som bjöds publiken (812) på Bruksvallen i uppländska Söderfors. Inte en enda utvisning.

Efter en spel- och målmässigt jämn (3–3) första halvlek ökade Sverige takten efter paus

Anders Östling smällde in 4–3 på hörna i 57:e minuten och på en genialt lagd passning av Henrik Hagberg i 60:e minuten gjorde Västerås SK-anfallaren Michael Carlsson (bilden) det viktiga 5–3-målet.

Stefan Erixon, 6–3 på hörna, och Andreas Lindström, 7–3, avslutade den svenska målfabrikationen.