Sandviken sänkte Edsbyn

Pettersson och Mossberg kungar på isen

Publicerad 2017-03-09

Tillsammans låg de bakom fem mål och fyra framspelningar.

Erik Pettersson och Daniel Mossberg hade stor show när Sandviken besegrade Edsbyn med 8–4 i den första SM-semifinalen.

– När vi får till det är vi otroligt tunga i offensiven, säger ”EP”.

Edsbyn vann båda mötena i grundserien, men det tillhör det förflutna. Daniel Mossberg, Sandvikens genomgående bästa spelare i kvartsfinalserien mot Västerås, var tydlig med det inför mötet i Svenska Fönster arena.

Mossberg tremålsskytt

Den 35-årige landslagsstjärnan förtydligade sig på isen och gav, vackert framspelad av Erik Pettersson, Sandviken ledningen redan efter fem minuters spel.

Därmed hade de presenterat sig, matchens förgrundsfigurer. Jonas Edling (hörna) och Oscar Wikblad gav visserligen Edsbyn ledningen, men det var högst tillfälligt. Sandviken var det bättre laget i 90 minuter och samarbetet mellan två av landets just nu hetaste bandyspelare skulle fortsätta.

Mossberg spelade fram Erik Pettersson till 2–2-målet, och bara ett par minuter senare dundrade ”EP” in 3–2 på hörna. 21-åringen nöjde sig inte med det utan assisterade Alan Dzjusojev vid 4–2-målet och ”Mossan” till 5–3.

– Vi tänker ganska lika, så det är enkelt att spela med Erik. Dessutom tycker båda om när det är slutspel, så då snäppar vi upp det lite, säger Daniel Mossberg.

Luften gick ur till slut

Edsbyn hade närkontakt vid två tillfällen, men Sandviken väntade inte med svaren.

– När de reducerade utökade vi nästan direkt. Det var psykologiskt viktiga mål, säger Erik Pettersson.

Till slut gick luften ur spelarna i Edsbyn, som i slutet av matchen lät siffrorna rinna i väg.

– Många är med i offensiven, vill ha boll och delta. Då får motståndarna det jobbigt.

Nästa match spelas i Göransson arena på lördag.

– Vi nöjer oss inte med att ha gått till semi. Vi vill gå hela vägen, säger Erik Pettersson.