Ystad kvitterade i semin

Uppdaterad 2015-05-07 | Publicerad 2015-05-06

Persson och Nilsson stora matchhjältar

Tiomålsskytten Lukas Nilsson.

Ystads IF kvitterade i semifinalen mot Kristianstad efter seger hemma med 21-20.

Stora matchhjältar i en kokande hemmahall: målvakten Anders Persson och tiomålsskytten Lukas Nilsson.

– Det blev en otroligt het gryta, säger Nilsson till TV4.

Spelarna: De är elitseriens bästa och värsta fans

Ystads IF chockade Kristianstad direkt i matchöppningen med att ta ledningen med 4-0 och 12-6.

YIF:s målvakt Anders Persson och 18-årige supertalangen Lukas Nilsson steg fram direkt medan Kristianstads första målvaktsräddning kom först efter 18 minuter.

Efter 12-6 hade lagen målflyt i perioder: 13-10 i paus blev 17-16 efter 46 minuter.

Kristianstad kvitterade

I den 55:e minuten kvitterade Kristianstad till 19-19 och 20-20 men man kom aldrig förbi sedan Anders Persson spikat igen sista fyra minuterna och linjespelaren Martin Bager tryckt in 21-20 med 1,5 minut kvar av rysaren som var en riktigt het batalj med mycket utvisningar och en hel del gruff mellan avblåsningarna.

– Vi stod riktigt bra bakåt och hade fler räddningar, säger Lukas Nilsson till TV4 utan att prata om sin egen stormatch.

– Anders gjorde en fantastisk match.

Hyllar publiken

Stämningen i den knökfulla Österporthallen var fantastisk.

– Det blev en otroligt het gryta i den här lilla hallen. En riktig skolåda. Härligt med en extra spelare i ryggen i dag tack vare publiken. Det var en fantastisk känsla, säger Nilsson.

Det står nu 1-1 i bäst av fem matcher. Nästa match spelas på lördag i Kristianstad.