AIK förlorade bara en match under bandysäsongen.

SM-finalen.

Kareby vann titelmatchen med 3–1 inför 1 114 personer på Tele2 Arena.

– Det här betyder jättemycket för alla i laget, säger lagkaptenen Stina Ysing.

AIK har, trots usla träningsförhållanden, framstått som oslagbart i vinter. Solnaklubben vann grundserien utan förlust och körde över Västerås i semifinalen, men i SM-finalen – när det absolut inte fick hända – spårade segertåget ur.

Kareby hade bättre koll på finalnerverna, spelade avslappnat, lät bollen göra jobbet och fick revansch för uddamålsförlusterna i elitserien.

– Vi gör det jävligt bra och spelar som vi har sagt, är tuffa i defensiven och smäller på. Vi var så revanschsugna efter att ha förlorat två gånger i serien. Det här känns jäkligt bra, säger Stina Ysing när hon intervjuas på isen direkt efter matchen.

Fick mål bortdömt

Sara Bergvall gav Kungälvslaget ledningen efter tre minuters spel och en kvart in i andra halvlek föll avgörandet. Det var då Linnéa Gunnarsson drygade ut ledningen från straffpunkten och Charlotte Selbeck, bara 48 sekunder senare, drog en försvarare och tryckte in bollen bakom AIK-målvakten Linda Odén, som gjorde sitt för att hålla siffrorna nere.

Mikaela Hasselgren reducerade på hörna och fick in ytterligare en boll i slutminuten, men målet blev bortdömt. Domaren Valdemar Olsson ansåg att AIK-veteranen medvetet styrde in bollen med axeln, men det finns delade meningar om det.

– Det är tråkigt att vi inte får spela om det, säger Frida Erlandsson, lagkapten i AIK.

Hon och de andra AIK:arna fick kämpa mot tårarna medan spelarna i Kareby klev upp på podiet för att ta emot SM-pokalen.

– Det är tungt, fruktansvärt tungt. Nu måste vi landa i våra känslor, säger tränaren Elle Axelsson Jonsson.

”Är helt sjukt”

För spelarna i Kareby blev det en favorit i repris. Även i fjol besegrades AIK med 3–1 i finalen.

– Det här är helt sjukt, säger Charlotte Selbeck.

– Ja, det är skönt att få avsluta så här, säger målvakten Sara Carlström.