Christiansen tillbaka– med hattrick i första halvlek

Anders Christiansen är tillbaka efter sin knäskada.

Lagkaptenen fick starta i Malmö FF:s försäsongsmatch under fredagseftermiddagen.

I första halvlek slog den danska stjärnan till med ett hattrick.

Under fredagens försäsongsmatch var Anders Christiansen tillbaka i Malmö FF:s startelva. Lagkaptenen missade säsongens två första träningsmatcher efter att han fått en smäll mot knät.

Men i comebacken mot norska Vålerenga var MFF-stjärnan på spelhumör. I tredje minuten skarvade Christiansen in bollen i mål efter ett inlägg från nyförvärvet Taha Ali på högerkanten.

Efter nio minuter var det dags igen när Ali spelade fram till lagkaptenen som vände upp i straffområdet och placerade in bollen med vänsterfoten i mål.

Bakslag för nyförvärvet

Med ett 2–0 underläge blev Vålerenga att mer offensiva. Men efter ett framspel av Sergio Peña kunde Christiansen placera bollen i mål och stänga matchen med sitt hattrick.

Nyförvärvet Taha Ali gjorde en fin första halvlek.

Men med fem minuter kvar att spela av den första halvleken satte sig plötsligt nyförvärvet ned i gräset. Han tvingades lämna planen med en lindad vad och blev utbytt mot Hugo Bolin.

Malmö FF vann matchen med 3–0. Laget spelar sin nästa match redan senare under fredagseftermiddagen mot danska AGF Aarhus.