Otäck skada i SSL – match avbruten

Publicerad 2022-02-23

Otäcka bilder i SSL-mötet mellan Sirius och Dalen.

Hemmalagets Fredrik Edholm, 28, landade på nacken efter en duell och blev liggande i närmare en timme i väntan på ambulanspersonal.

– Det är otäckt, man blir skärrad, säger lagledare Henrik Wallenborg.

Det var vid ställning 4–6, sex minuter in i den tredje perioden som Sirius Fredrik Edholm landade olyckligt efter en duell med Dalens Emil WIklund. Edholm landade på huvudet och blev liggande med ansiktet neråt.

Ambulans tillkallades omgående för en befarad nackskada och matchen avbröts i väntan på sjukvårdspersonal.

Enligt Expressen, som var först att rapportera om skadan, ska Edholm ha varit kontaktbar hela tiden och kunnat röra ben och armar men beordrats att ligga stilla för att säkra nacken.

Enligt UNT tog det 50 minuter innan ambulanspersonal anlände. Men efter en undersökning kunde Edholm sedan för egen maskin gå av planen stöd av sjukvårdspersonal.

”Finns säkert anledningar”

Edholm fördes vidare till sjukhus och matchen återupptogs.

– Just nu vet jag inte mer än att han gick av för egen maskin, säger lagledare Henrik Wallenborg.

Vad tänker du om att det tar 50 minuter innan ni har ambulans på plats?

– Det finns säkert anledningar till det som vi inte vet om. Men vi har kontakt med sjukvården hela tiden och de avgör säkert vad som är prioriterat utifrån det vi berättar, säger han.

Jumbon Sirius lyckades aldrig jaga ifatt Dalen utan matchen slutade 9–5 till bortalaget.