Amo Handboll

Klart: Han tar över succélaget

Av: 

Simon Sjöstrand

SPORTBLADET

Efter 14 år utomlands.

Nu står det klart att Jesper Svensson tar över Amo Handboll nästa säsong.

– Det är på tiden att återvända till Sverige, säger Svensson till Barometern.

Amo har varit svensk handbolls stora överraskning i år. Det småländska laget – från Alstermo med 800 invånare – kvalar just nu till Handbollsligan, där man ligger under med 0–2 i matcher mot Hammarby inför torsdagens tredje och möjligen sista drabbning.

Redan innan kvalet stod det klart att tränaren Andreas Stockenberg skulle lämna klubben, och nu kommer Jesper Svensson att ta över i hans ställe.

”Saknar tryggheten”

Svensson ledde Sävehofs damer till SM-final 2002 och har spenderat de senaste 14 åren utomlands.

– Det är på tiden att återvända till Sverige kan man säga. Det finns såklart både för och nackdelar men när man är lite utomlands saknar man den svenska tryggheten och ron på saker och ting. Så det har jag saknat. Det var ett naturligt beslut för mig, säger Svensson till Barometern.

Barometern: Varför blev det just Amo?

– Jag har haft ett bra prat med dem.Det är nöjda med den fantastiska säsongen som de har gjort nu. Det är det här de vill och de vill gärna mer och det tilltalar mig.

”Mycket vilja och energi”

Svensson har bland annat vunnit den italienska ligan (med Pallamano Conversano 2009), men har tränat danska Team Sydhavsöarna de senaste tre åren.

– Jesper Svenssons ledarskap står för mycket vilja och energi. Det brukar passa bra in hos oss, säger Amos sportchef Alexander Blad.

Kontraktet gäller i två år.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Flinck: IK Sävehof är handbollens MFF

ÄMNEN I ARTIKELN

Amo Handboll

Handboll

Handbollsligan