Publicerad 2024-02-09

Först fick Brynäs Jacob Blomqvist klubban slagen ur händerna, sedan åkte Anton Rödin ut för detsamma.

Då slog Mora till två gånger om.

– Powerplay, boxplay, det är absolut saker som vi måste förbättra, säger Brynästränaren Niklas Gällsted.

Två tappade klubbor och två baklängesmål i boxplay. I matchen mot Mora var Brynäs största fiende klubborna.

Det var efter drygt 13 minuter i den första perioden som Jacob Blomqvist fick ett slag på klubban, vilket fick honom att tappa den. Brynäscentern var snabb med att hämta tillbaka sin klubba, men tappade i stället position. Då kunde Mora skicka in 2–1 i numerärt överläge. Hemmalaget tog på så sätt ledningen för andra gången i matchen.

– Vi var inte tillräckligt aggressiva, vi hade liksom inte den attityden som vi eftersträvade i de lägena, det är egentligen en attitydförändring, säger Niklas Gällsted i TV4.

Första ledningsmålet kom redan efter 44 sekunder i matchen.

Utökade sin ledning

Med bara sekunder kvar på andra perioden var situationen omvänd. Då var det Anton Rödin som visades ut för slashing efter att Jakob Noréns klubba åkt i isen. I efterföljande powerplay kunde Chad Yetman fastställa 4–2 när han slog in en returpuck.

5–2 kom i tom målbur.

Nederlaget är Brynäs andra på tre matcher. I och med förlusten har Gävlelaget bara tre poäng ner till jagade Södertälje på andraplatsen i den hockeyallsvenska tabellen.

Jacob Blomqvist tappade klubban vid 2–1-målet.