Joakim Abrahamsson drabbad av en stroke

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ADAM IHSE / TT / TT NYHETSBYRÅN

Joakim Abrahamsson, tidigare svensk förbundskapten och personlig tränare för Ida Ingemarsdotter, har drabbats av en stroke.

Nu har 49-åringen pausat alla sina uppdrag.

– Jag har svårt att se att det blir några skidtävlingar före årsskiftet, säger han till NSD.

För bara två dagar sedan berättade Per Elofsson att han drabbats av en stroke.

Nu kommer nästa tragiska nyhet inom skid-Sverige. Även den förre förbundskaptenen Joakim Abrahamsson, som även är personlig tränare för landslagsåkaren Ida Ingemarsdotter, har drabbats av en stroke.

I en intervju med NSD berättar 49-åringen att han vaknade med en konstig känsla i kroppen och kände domningar i fingrarna och att högerbenet inte bar honom.

– Jag höll på att ramla så jag tog ett kliv till men det var samma sak då, jag hade inte kontroll på högerbenet, det bar inte, säger Abrahamsson.

”Förstått att det var skarpt läge”

Joakim Abrahamsson, som ledde längdlandslaget fram till det att Rikard Grip tog över 2011 och prisades samma år som ”Årets ledare” på Idrottsgalan tillsammans med Magnus Ingesson, upptäckte hjärnblödningen en söndag för lite mer än fyra veckor sedan.

Men efter att ha gjort några tester på akuten skickades han hem igen och jobbade som vanligt måndag och tisdag där han avverkade tio möten på två dagar.

Därefter blev Abrahamsson sjukskriven med omedelbar verkan och ordinerad vila.

– Jag fick åka sjukhussäng från akuten till röntgen men tänkte att jag kan väl gå själv, men det var tvärstopp. Jag fick inte gå ner på golvet. Det var samma när jag skulle upp till stroke-avdelningen, då fick jag åka rullstol. Jag fattade inte, jag ville bara gå själv. Det är ju sån jag är skapt. Men nu har jag förstått att det var skarpt läge.

Pausat sina uppdrag

Nu går den förre förbundskaptenen en kamp för att komma tillbaka till vardagen.

Men fram till dess har han pausat sina tränaruppdrag och kommer inte att besöka några skidtävlingar på ett bra tag.

– Jag måste vara ärlig med mig själv nu, hur jag känner mig. Prio ett är att i första hand ta mig tillbaka till ett arbetsliv och kunna leva ett bra liv. Sen får vi ta nästa steg.

– Allt ligger mycket stilla. Det finns inte på kartan att ge sig ut på såna saker. Sen är det klart att jag kan prata med Ida (Ingemarsdotter), men det blir mycket mer begränsat. Jag har svårt att se att det blir några skidtävlingar före årsskiftet, säger Abrahamsson.

 
LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – stor guide. lopp för lopp

LÄS MER: Skid-VM i Seefeld 2019 – allt om mästerskapet

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

 

Publicerad:

LÄS VIDARE