Mållös i landslaget – för nionde matchen i rad

Fyra bra chanser – men inget mål.

Zlatan Ibrahimovics måltorka i landslaget håller i sig.

Zlatan Ibrahimovic har inte gjort mål i landslaget på nio matcher.

I första halvleken mot USA hade han två riktigt bra läge att bryta förbannelsen men Tim Howard och ribban var i vägen.

Nick i ribban

Eften en halvtimme spelad kom ”Ibra” helt fri men Howard hann ut och parera med bröstet.

Bollen rullade ut på högerkanten innan den slogs in igen av Kennedy Bakircioglü.

Zlatan vräkte sig fram, vann höjdduellen men träffade ribban med nicken.

Inter-anfallaren såg pigg ut i första halvlek och låg bakom matchens första farlighet efter bara två minuter när han släppte smart bollen bakåt till Kim Källström. Avslutet höll däremot inte samma klass.

”Det gick bra, mycket bra”

Ibrahimovic fick speltid även i andra halvlek men ersattes tidigt av Markus Rosenberg.

Måltorkan i landslaget håller alltså i sig.

– Man vill göra mål hela tiden men så länge man försöker så kommer målen, säger Zlatan till TV3.

Han var nöjd med sin egen insats och segern över USA.

– Det gick bra, mycket bra. Ljumskarna kändes bra, jag hade bra rörelse och hade en del chanser. Vi gör en bra match och vinner med 1-0.