Straff på tilläggstid räddade Barcelona

Publicerad 2024-01-04

Det såg länge ut som att släkten var värst för Barcelona.

Men efter en något kontroversiell straff på tilläggstid kunde katalanerna till slut ta med sig med alla tre poäng mot Las Palmas.

Dessutom fick supertalangen Vitor Roque debutera för katalanerna.

Det tog inte många minuter innan det såg ut som att Barcelona skulle få en riktigt tung kväll på Estadio de Gran Canaria.

Redan i den sjätte minuten skadade sig Joao Cancelo efter ett motlägg. Ytterbacken försökte spela vidare, men i den tionde minuten insåg både han och tränare Xavi att det inte gick.

Olyckan skulle snabbt bli dubbel för Barcelona, när två Barcaprodukter skulle samspela och ge Las Palmas ledningen. Sandro Ramirez slog in bollen till Munir El Haddadi som rakade in ledningsmålet för hemmalaget.

Och Barca hade svårt att hänga med under hela den första halvleken. Efter 45 minuter hade Xavis lag inte skjutit ett enda skott på mål.

Ilkay Gündogan placerar in straffen.

Vilda protester mot straffen

Men i den andra halvleken skulle det bli ändring på underläget.

Först satte Ferran Torres dit kvitteringen efter att något slumpartat blivit frispelad, och på tilläggstid skulle avgörandet komma.

I den 91:a minuten fick Ilkay Gündogan en knuff i ryggen, och domaren tog inte lång tid på sig innan han pekade på straffpunkten. Vilda protester utbröt bland hemmaspelarna som tyckte att tysken förstärkte, men beslutet stod och Gündogan själv kunde sedan förvalta straffsparken och sätta dit slutresultatet 2–1.

Jättetalangen debuterade

Utöver de tre poängen kunde Barcelona ta med sig ännu ett glädjebesked från Las Palmas.

Jättetalangen Vitor Roque fick hoppa in och göra sin debut i Barcelonatröjan. 18-åringen skulle också få chansen att sätta dit 3–1, men stod för en jättemiss när han rullade bollen utanför från cirka sju meters håll.

I och med vinsten ligger Barca fortsatt på tredje plats, med sju poäng upp till både Girona och Real Madrid.