Uppdaterad 2023-10-18 | Publicerad 2023-10-17

Hett länsderby i svenska cupen.

Då gick Mullsjö på knock direkt mot Jönköping – och vann med 7–3.

– Skönt! säger Mullsjös Joel Ingesson i Sportbladets sändning.

Åtta minuter in i cupåttondelen stod det 3–0 till gästande Mullsjö efter två mål från matchens lirare Pelle Tarenius och ett från Joel Ingesson.

Bortalaget hade inte mest boll, men högg som kobror när Jönköping fortsatte att slarva i uppspelen och bjuda på öppna lägen.

– Ett försvar som en schweizerost, konstaterade kommentatorsduon i Sportbladets sändning.

Sågade insatsen

Mullsjö fortsatte ösa på även efter paus.

4–0 kom när Pelle Tarenius hittade Oscar Liberg med en passning bakom ryggen. Den senare helt fri i slottet och ledningen utökad.

På det femte målet var det ombytta roller när Liberg spelade snett inåt bakåt till Tarenius som hittade nätet med sitt direktskott.

Hemmalaget Jik gjorde två snabba mål i slutet av perioden, men målskytten Oscar Rohlin var långt ifrån nöjd i pausintervjun.

– Vi är inte på banan. Det är två skitmål vi får in på slutet. Vi spelar katastrof och måste göra det bättre, säger han.

Joel Ingesson.

Fortfarande öppet

Jik kom närmare i tredje och lyckades snygga till siffrorna något i en match som slutade 7–3 till Mullsjö, som har bäst utgångsläge inför åttondelsreturen om en vecka.

– Vi gjorde ingen bra match när vi mötte dem förra gången (förlust 4–5 efter förlängning), så det är skönt att kunna visa att vi är bättre än så, säger Mullsjös Joel Ingesson i Sportbladets sändning.

Samtidigt räcker det att Jik vinner returen – oavsett segermarginal – för att dubbelmötet ska avgöras i sudden death eller efter straffar.

Returmatchen spelas i Mullsjö nästa tisdag klockan 19.00.