Golf

”Får kanske be Kalle om tips…”

Medioker start av Stenson och Sörenstam

Av: 

Andreas Käck

Annika Sörenstam och Henrik Stenson.
Annika Sörenstam och Henrik Stenson.

SPORTBLADET

Den historiska golftävlingen Scandinavian Mixed är i gång.

Men Annika Sörenstam och Henrik Stenson fick ingen vidare start.

– Jag får kanske be min son Kalle om tips…, säger Stenson.

Stjärnduon har visserligen inte spelat bort sig, men 73 slag (+1) för Sörenstam och 70 (-2) för Stenson var ändå en klart sämre start än de hade hoppats på i den historiska tävlingen på Vallda Golf & Country Club utanför Göteborg, där män och kvinnor möts för allra första gången.

– Det var inte den snyggaste rundan vi någonsin spelat men vi tog oss runt, är fortfarande vänner och än finns det hopp, säger Stenson.

45-åringen hade för ovanlighetens skull problem med det långa spelet, medan puttningen fungerade nästintill felfritt.

För Sörenstam var det precis tvärtom.

– Fast för min del så är inte scoren det viktiga, säger hon.

Legendaren är ju inte längre aktiv förutom på seniortouren och har därför ingen press att leverera. Hon kan i stället njuta av att få tävla på svensk mark för första gången på 13 år – med familjen på plats som åskådare.

– Det är väldigt speciellt, säger Sörenstam.

Stenson pressad

Annat är det för Stenson som just nu ligger rätt skrynkligt till på världsrankningen där han ”bara” är tredje bäste svensk. Han måste prestera denna vecka och nästa (US Open) för att säkra en biljett till OS i Tokyo i sommar.

Och för att få ordning på grejerna kanske han rentav kan vända sig till sin egen lillgrabb Kalle. 11-åringen var ute och spelade banan i går (onsdag) tillsammans med Henke Larsson och Henrik Zetterberg och blev rejält hyllad på sociala medier efter att Europatourens officiella Twitterkonto lagt ut en video på hans sving.

– Ja, Kalle hade en bra dag med Henke och Zäta. Han gjorde bra ifrån sig, så jag får kanske fråga honom om lite tips för mitt långa spel…, säger Stenson.

Österrikiskan Christine Wolf leder tävlingen efter den första dagen på -8. Bästa svensk är amatören Vincent Norrman på -6.

ANNONS EXTERN LÄNK

JACKPOTT! – 25 miljoner på Stryktipset. Missa inte att skaffa andel i Sportbladets sista minuten-system i jakten på 13 rätt | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Henke och Zäta i lag på golfbanan

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf

Henrik Stenson

Annika Sörenstam