Mardrömsstart för Sverige – Kina vann

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-08-06

Schelin svensk målskytt

Sveriges OS fick en dålig start.

Damlandslaget förlorade med 2–1 mot hemmanationen Kina i ett kvavt och varmt Peking och nu är Sverige under ordentlig press i gruppspelet.

Två försvarsmisstag blev dyrbara för Sverige i fotbollsturneringen som sparkade i gång mästerskapet i Kina. Det började redan efter fem minuter där Frida Östberg misslyckades med en rensning. Bollen hamnade hos Na Zhang vars skott träffade insidan av stolpen. Backlinjen stod sedan och sov när Yuan Xu tog hand om returen.

Iskall Schelin

Efter den starten kontrollerade Kina mycket av spelet, men de svenska kontringarna kändes hela tiden farliga och det var på en sådan som kvitteringen kom efter 38 minuter. Hedvig Lindahl rensade och bollen nådde hela vägen fram till Victoria Svensson som snabbt spelade bollen till Lotta Schelin. Den tekniske anfallaren var iskall när hon drog målvakten och placerade bollen i mål via den bortre stolpen.

1–1 i halvtid kändes rättvist och Sverige tycktes ha kontroll över matchen igen. I den andra halvleken såg kinesiskorna ut att tröttna något och matchen var på väg att glida över i svensk favör. Då kom en ny kalldusch i den 30-gradiga värmen med mindre än 20 minuter kvar att spela.