Sverige rök redan i åttondelsfinalen.

Hade laget tagit sig hela vägen till semifinal hade skrällaget Qatar stått för motståndet.

Hemmanationen är nämligen där – efter kvällens sensation mot Tyskland.

Jubel i Qatar efter skrällen.

Qatar skapade ikväll historia, när laget för första gången tog sig till VM-semifinal. Grunden till segern lades i den första halvleken, där Qatar var det betydligt starkare laget.

– Jag tycker att vi spelar vår bästa handboll så här långt i den första halvleken, det var därför vi vann, sade den välmeriterade förbundskaptenen Valero Rivera.

– Jag är väldigt göad för laget och för landet, det här landet hjälper sporten, säger han.

Qatar inledde matchen starkt och ledde som mest med sju mål över Tyskland.

Med en minut kvar av matchen hade Qatars ledning krympt till 26-24. Tyskland fick ett friläge, men den qatariske målvakten Danijel Saric agerade matchhjälte och räddade.

Målkung med 55 mål

Det var än en gång Qatars största spelare Zarko Markovic, Rafael Capote, Danijel Saric and Borja Vidal, alla utlandsfödda, som dominerade matchen.

Markovic har gjort flest mål i turneringen så här långt: hela 55 stycken.

Trots succén är framgången inte okontroversiell.

Inför hemmaturneringen fick elva spelare qatariskt pass.

Sveriges mästerskap tog slut redan i åttondelsfinal efter en svag match mot Polen. Men det polska laget nöjde sig inte med en plats i kvartsfinalen.

Väl där stod laget för kvällens andra skräll när laget slog ut Kroatien efter vinst, 24-22.

Nu möts de båda skrällagen i semifinal.

Danmark är däremot ute ur VM efter en 24-25-förlust mot Spanien. Frankrike vann mot Slovenien med 32-23.