Publicerad 2014-12-09

Succélaget hakar på i toppen efter seger mot Mora

Karlskrona fortsätter att överraska i Hockeyallsvenskan.

Stor matchhjälte blev tremålsskytten Erik Thorell.

– Första gången jag gör tre mål på seniornivå, säger Thorell som värvades till Blekinge av Brynäs sportchef.

Tabelltvåan Mora hade inte mycket att hämta i toppmötet i Telenor Arena. Karlskrona var bättre från första nedsläpp och tog en ny seger på hemmaplan.

Men trots ett stundtals stort övertag var Mora länge med i matchen. Och när dalalagets succévärvningen Patrik Karlkvist reducerade till 2–3 i inledningen av den tredje perioden blev det riktig nerv. Men Karlskrona hittad spelet igen och dominerade även den tredje perioden.

Stor kväll för Thorell

Med drygt två minuter kvar klev kvällens store spelare fram. Erik Thorell fastställde slutresultatet till 4–2.

– Riktigt skönt. Jag har haft många lägen tidigare utan att få sätta dit den

Den förre JVM-forwarden, som var en av guldhältarna i Calgary, har svarat för fem mål tidigare under säsongen. Mot Mora lossande allt för Thorell som svarade för tre av målen.

Den förre Färjestadsspelaren hamnade i Rögle förra säsongen och flyttade i somras vidare till Blekinge.

Karlskrona kan delvis tacka Brynäs sportchef för att Thorell är i klubben. Bengtzén hade redan påbörjat lagbygget i Karlskrona när han hastigt värvades till Brynäs. En av spelarna han redan gjort klart med var just Erik Thorell:

– Ja, jag hade ett bra snack med Bengtzén och han berättade hur han såg på mig som spelare, och det var på samma sätt som jag såg det. Att få vara en offensiv spelare med en offensiv roll. Det var ett sportsligt beslut att gå till Karlskrona och det ångrar jag inte, säger Thorell:

Vill inte höja målsättningen

Segern betyder att Karlskrona gick förbi just Mora och hakar på Malmö i toppen av tabellen.

Men Thorell vill inte börja snacka om någon topplacering:

– Det är 21 matcher kvar, men fortsätter vi så här ska vi komma topp-åtta i alla fall.

Är det inte dags att höja målsättningen?

Vi har faktiskt inte pratat något om det. Vårt mål är topp-åtta, sedan om det är åtta eller etta får vi se. Vi ska spela vidare när serien är slut och sedan ta det därifrån.