Cyklisten tar överlägset JVM-guld i längdskidor – och avslutar karriären

Publicerad 2024-02-07

Norrmannen Jörgen Nordhagen, 19, krossade motståndet i dagens JVM-masstart.

Han vann med över två minuter, men har redan berättat att han lägger av efter mästerskapet.

19-åringen har valt att satsa på cykling.

Två minuter och elva sekunder blev vinstmarginalen för Jörgen Nordhagen i dagens masstart. Nästan tre minuter blev det ner till det stora svenska hoppet Alvar Myhlback som slutade sexa.

– Det var extremt jobbigt, det var ingen bra dag för mig, säger Myhlback till SVT efter loppet.

Norska supertalangen byter sport

Nordhagen har i många år hållt på med både längdskidor och cykling. Inför mästerskapet bestämde han sig för att endast fortsätta med cykelkarriären, oavsett resultat i mästerskapet. Myhlback var fascinerad över dagens insats från norrmannen.

– Det han gör idag är helt sjukt bra, säger den svenska 17-åringen.

Jörgen Nordhagen.

Varvade 30 åkare

Dagens masstart blev en utklassning utan dess like då Nordhagen varvade hela 30 åkare under loppet.

– Det här har aldrig hänt, sa expert Anders Blomquist i SVT:s sändning.

Den 19-åriga cyklisten ska även åka det individuella loppet på 10 km i klassisk stil i övermorgon, den 9 februari.