Miamis stjärnor bakom första finalsegern

Publicerad 2011-06-01

James, Wade och Bosh
stod för 65 av 92 poäng

Miamis tre storstjärnor låg bakom segern i den första finalmatchen mot Dallas, med 92–84, i NBA-slutspelet.

LeBron James, Dwyane Wade och Chris Bosh svarade för 65 poäng tillsammans.

Miami vände ett underläge på åtta poäng i den tredje perioden.

– Det är lite så vi har vunnit matcher – vi ger inte upp, blir inte frustrerade när bollen inte går i, säger Wade.

LeBron James, två gånger vald till NBA:s värdefullaste spelare, har aldrig vunnit någon NBA-titel men hoppas förstås på en i år. Han svarade för 24 poäng (satte fyra av fem trepoängare), nio returer och fem assist. Och framför allt – han gjorde nio poäng när Miami vände underläget i tredje perioden till en 65–61-ledning inför den sista perioden.

– Jag har självförtroende. Jag måste vara en tvåvägsspelare och få mina lagkamrater involverade. Jag satte mina skott utifrån, men viktigast var att jag hjälpte laget vinna, säger han.

Nowitzki skadade finger

Dallas stora stjärna, tysken Dirk Nowitzki, var poängbäst i matchen med 27 poäng. Han satte alla tolv straffkast och tog åtta returer. Men han missade också en del. Dessutom skadade han långfingret på vänsterhanden. Inget är brutet, men Nowitzki måste bära ett skydd under resten av finalserien.

Nästa match spelas i Miami natten mot fredag, svensk tid.