Logan Paul

Visar upp dunderkroppen inför superfajten

Av: 

Filip Lindfors

SPORTBLADET

Storlek och kraft, mot teknik och rutin.

Det var stor skillnad på de båda superstjärnorna under nattens invägning.

– Längd och vikt spelar ingen roll, säger Floyd Mayweather.

Att det skulle skilja i längd, storlek och muskler, det visste vi redan. Men under nattens invägning fick vi veta exakt hur mycket som skiljer. Youtubern Paul visade upp en superkropp när han ställde sig på vågen som visade 85.95 kilo.

– Mayweather vet inte vad som väntar, han har allt att förlora. Bara att jag står här visar att det här är en simulering. Inget av detta är på riktigt. Aliens kommer till månen, och imorgon kommer jag besegra den bästa boxaren i världshistorien, sa en hajpad Paul efter invägningen.

Floyd Mayweather, som är 18 år äldre än Paul, visade att han inte legat på latsidan som pensionerad boxare. Även han ställde sig på vågen med en imponerande torso för en 44-åring. Mayweather vägde in på 70.3 kilo. Han har aldrig vägt så mycket inför en fajt under sin proffskarriär.

Skiljer fyra viktklasser

Inför sin match mot Conor McGregor, 2017 vägde den obesegrade boxaren in på 67.8 kilo och inför sin fajt mot Manny Pacquiao 2015, då vägde han 66.2 kilo. Så trots att det är den tyngsta vikten Mayweather någonsin haft inför en match, så skiljer det alltså fyra viktklasser mellan de båda superstjärnorna.

Det är inte heller bara vikten som som skiljer de båda åt. Paul är 15 centimeter längre (188 cm) än sin motståndare och dessutom har 26-åringen en räckvidd på 193 cm, 10 cm längre än Mayweather.

Trots detta är Mayweather inte orolig.

Floyd Mayweather och Logan Paul.

Druckit ko-blod

– Jag har varit i den här situationen förut, så jag vet vad som krävs. Jag har fajtats mot alla typer av stilar. Längd vinner inte, vikt vinner inte, fajting vinner fajter, och jag kan fajtas, sa 44-årige Mayweather efter invägningen.

Logan Paul har under ett par år genomgått en rejäl kroppslig förändring och inför den här fajten har han skaffat sig en superkropp genom ett stenhårt träningscamp i Puerto Rico. När han skulle göra sin proffsdebut som boxare, 2019, berättade han om sin galna träning och sitt kostschema.

– De gör en maskin av mig. Jag äter 36 kilo om dagen. Jag dricker blod från kor och jag lyfter massor med vikter, sa han till Business insider.

Här ser du Floyd Mayweather–Logan Paul – sändningen startar 01.55 natten mot måndag och huvudmatchen beräknas starta runt 04.15

Preliminärt tidsschema:

02.10: Chad Johnson vs Brian Maxwell

02.45: Jarrett Hurd vs Luis Arias

03.30: Badou Jack (Sverige) vs Dervin Colina

04.15: Floyd Mayweather vs Logan Paul

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Youtubern Logan Paul möter mästaren Floyd Mayweather

ÄMNEN I ARTIKELN

Logan Paul

Floyd Mayweather Jr

Boxning

Kampsport