Slovensk seger mot Kroatien – bra för Sverige

Publicerad 2022-11-10

LJUBLJANA. Ett kroatiskt mål på 18 minuter.

Då kunde Slovenien vinna enkelt till slut.

Ett bra resultat för Sverige.

Om vi trodde att Sveriges ynka, enda mål första kvarten mot Danmark i onsdags var något slags rekord (vilket det säkert inte var) så slogs det i alla fall i kväll.

Inledningen av Sveriges grupp i mellanrundan med matchen Slovenien-Kroatien var en tajt historia i första halvlek: 13–12 till hemmanationen i paus.

Men i andra gick slovenskorna ut och spelade ett mästerligt försvarsspel framför en omutlig målvakt i Amra Pandzic.

Gynnar Sverige

Kroatien lyckades bara åstadkomma ett enda mål första 18 minuterna i andra halvlek och Slovenien kunde avgöra matchen genom att under samma period göra sju mål i den andra kassen: 20–13.

Slutresultatet inför drygt 4000 åskådare i EM:s huvudarena i Ljubljana skrevs till 26–18.

Den slovenska segern var bra för Sverige. Blågult ser gärna att hemmalaget vinner också mot Ungern, det sämsta laget från grupp A. För om Sverige inte lyckas besegra Norge på lördag ska man helst ha med sig Slovenien på samma poäng i slutändan för att hamna i en ”treboll” i inbördes möten med Danmark om danskorna vinner sina inledande matcher mot Ungern och Kroatien innan de gärna får stryk mot Norge i sista omgången.

Danmark-Ungern börjar klockan 20.30 i kväll.

Köp allt för att heja på Sverige i Sportbladet Shop här!