Publicerad 2012-11-04

Nionde segern på de tio senaste matcherna

Leksand hade chansen att rycka i hockeyallsvenskan.

Men seriens formstarkaste lag satte stopp för tabellettan – i sista sekunden av förlängningen.

Södertälje, utan skadade NHL-stjärnan Carl Hagelin, bortabesegrade dalmasarna med 2–1.

Leksand sköt 34 skott på mål mot SSK:s 20, men 21-årige Sebastian Idoff – som fick chansen i bortakassen i stället för Modo-lånet Anton Forsberg – gjorde en stormatch.

Södertälje satte sig i förarsätet då Jonas Engström snärtade upp 0–1 i nättaket förbi Lif-målvakten Erik Hanses i slutet av den första perioden, ett mål som länge såg ut att räcka till tre poäng.

Idoff räddade straff

Idoff räddade bland annat en straff från Patrik Hersley i mittronden, men halvvägs in i den tredje perioden fick Leksandsbacken revansch och hemmalaget spräckte till slut målnollan.

Matchen gick till förlängning och där var det SSK som drog det längsta strået – i sista sekunden. Andreas Hjelms backskott i powerplay letade sig in mellan benen på Hanses, och efter videogranskning konstaterades det att pucken hann över mållinjen innan slutsignalen.

Första hemmaförlusten

Därmed åkte Leksand på sin första hemmaförlust den här säsongen – samtidigt som formstarka Södertälje tog sin nionde seger på de tio senaste matcherna.

– Det här var en sista kraftansträngning inför uppehållet, så det var riktigt skönt att vi lyckades knipa extrapoängen. Leksand hade också sina chanser och initiativet i matchen skiftade hit och dit, säger SSK-tränaren Johan Strömwall till Sportbladet.

– De (Leksand) har precis som vi en väldigt stark period bakom sig, så vi är väldigt stolta över den här segern, att vi lyckades slå dem.

Kommer inte uppehållet olägligt nu när ni är så formstarka?

– Nej, nej. Vi behöver det. Vi har många skador och måste få lite vila.