Svenskt VM-hopp: Nederländerna vann bara med ett mål

Sedan de bra:

Nederländerna vann bara med ett mål.

Ni som följt handbolls-VM vet vi det här laget att mycket talar för att det, efter det oavgjorda resultatet i tisdags mellan Sverige och Nederländerna, blir en målskillnadsaffär i slutändan i mellanrundan mellan de båda lagen om den sista kvartsfinalplatsen.

Mellanrundan inleddes i dag med en match mellan Nederländerna och Rumänien.

Rumänien var en medaljkandidat för några år sedan (VM-brons 2015 och EM-fyra 2018) när superstjärnan Cristina Neagu stod på topp. Nu är man på dekis och Neagu har tagit en paus/slutat i landslaget. I gruppspelet här på VM var man chanslösa mot Norge.

Blev en rysare

Den svenska drömmen var förstås att Rumänien skulle kunna skrälla mot Nederländerna. Man inledde starkt och hade en tvåmålsledning i första halvlek innan Nederländerna kunde vända till 17–14 i paus.

De regerande världsmästarna gled sedan ifrån till 22–16 i början av andra.

Men Rumänien, med sin högljudda klack, kom tillbaka oväntat och i den 56:e minuten kvitterade man på straff till 29–29.

Resten av matchen blev en rysare.

Rumänien hade chansen att kvittera med en halv minut kvar men kantavslutet räddades av målvakten och matchen slutade 31–30 till Nederländerna.

Sverige möter avsågat Rumänien på måndag

Drömresultatet för svensk del hade förstås varit att Nederländerna hade tappat poäng. Men nederländsk seger med bara ett mål var det näst bästa för Sverige.

Sverige ställs mot ett avsågat Rumänien i sista omgången av mellanrundan på måndag.

Innan dess ska man köra över Kazakstan i kväll och sedan ställas mot guldfavoriten Norge på lördag.