Boxning

Fury vinner galen supermatch mot Wilder

Av: 

Stefan Alfelt

SPORTBLADET

Tyson Fury knockade Deontay Wilder I en galen tungviktsmatch i Las Vegas.

– Jag tog emot hårda slag. Jag var nere, Wilder slår hårt, men jag reste mig och tackar Gud för att han hjälpte mig, sa Tyson Fury.

Fury slog ner Wilder i tredje ronden. Wilder slog sen ner Fury två gånger i den fjärde. Så långt var det Wilder som ledde i domarnas protokoll. Men Fury kom tilbaka.

– Jag säger som den store John Wayne sa. Jag är gjord av rent stål, sa Fury.

Från rond sex var Fury den som dominerade matchen mot en allt tröttare Wilder som ändå märkligt nog fick iväg ett och annat farligt slag. I tionde skickade en kort höger Wilder i golvet ytterligare en gång. Och i den elfte tog det slut sen Fury fått in en serie av slag med Wilder tryckt mot repen innan Wilder rasade i golvet med huvudet före.

Lämnade ringen

Fury har nu vunnit två de tre matcherna mot Deontay Wilder. Den första dömdes som oavgjord.

– En trilogi värdig att jämföras med vilken som helst i sportens historia. Jag är bäst i världen och han är näst bäst, sa Fury efter sin seger.

Då hade Deontay Wilder redan lämnat ringen.

– Wilder tycker inte om mig. Därför att jag har slagit honom tre gånger. Jag är en sportsman så jag gick över och ville ge honom kärlek och respekt men han gav inget tillbaka. Det är hans problem. Jag ska be för honom.

Sen tackade Fury tränare, familj, fansen, Las Vegas innan han tog mikrofonen och sjöng Walking in Memphis, fast med Vegas i texten i stället för Memphis.

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Alfelt: Jag tror inte ett ögonblick på vad Tyson Fury säger

ÄMNEN I ARTIKELN

Boxning

Tyson Fury