Brynäs jobbiga svit bruten

Uppdaterad 2022-02-10 | Publicerad 2022-02-09

Brynäs har inte vunnit på Hovet sedan 2018. Nu bröt de äntligen den dystra trenden.

Trots storspel från Djurgårdsdebutanten, Alexander Salak så kunde tabelljumbon inte stå emot och förlorade efter förlängning med 3–2.

– Det här var ett bra steg för oss, säger Anton Rödin till C More efter matchen.

Djurgårdens tilltänkta förstamålvakt, Niklas Svedberg är borta hela säsongen på grund av skada. Då började tabelljumbon en intensiv jakt en ny målvakt som skulle kunna axla det tunga ansvaret. De hittade Alexander Salak – som under onsdagen debuterade för stockholmslaget. Addera publik på plats (5828 personer) och en fantastisk stämning. Det var upplagt för fest.

Men inledningsvis så blev det inte så. Första perioden förblev mållös men det tog bara 57 sekunder in i andra perioden tills Simon Bertilsson satte stopp för dödläget när han pricksköt 1–0.

Brynäs dominerade

Brynäs fortsatte dominera men målen uteblev. Mycket tack vare just Alexander Salak i Djurgårdenmålet.

12.38 in i perioden fick Djurgården sitt första skott på mål i mittenronden. Men då kom även kvitteringen. William Eklund hittade supertalangen Jonathan Lekkerimäki som kunde prickskjuta in kvitteringen.

Det tog sedan 30 sekunder in i tredje perioden innan Rhett Rakhshani satte ledningsmålet som skulle stå sig länge. Men Dmytro Timashov spolierade festen och kvitterade med tre minuter kvar av ordinarie tid.

I förlängningen tog det bara 38 sekunder innan Greg Scott sköt hem två poäng till Gävle.

– Vi är lite besvikna att vi började bra men inte kunde hålla i det. Vi gav inte upp så det var väldigt kul att se. Ett bra steg för oss, säger Anton Rödin efter matchen till C More.