Edsbyn vann kvällens match mot SAIK med 7–3.

Laget ligger nu tvåa i elitserien och går från klarhet till klarhet.

Man har spänt bågen – och siktar så högt det bara går.

Bollnäs spelade lika mot Söderhamn vilket innebar att Edsbyns vinst mot SAIK tog upp laget till en andraplats.

Edsbyn har helt enkelt fått upp farten rejält och ser inte ut att stanna för någon.

Det var ett kompakt försvar och ett individuellt skickligt men ändå samspelt anfall som utgjorde den klart starkare sidan i matchen.

SAIK försökte och kom till och med nära, men något annat än en Edsbyn–vinst kändes det aldrig som att det kunde bli.

Flipperspel

Det var en jämn första halvlek – och målsnål.

Edsbyn hade med sig 2–1 efter de första 45 minuterna.

I den andra halvleken såg det ut att vara avgjort ganska tidigt när siffrorna stack iväg till 4–1 på drygt tio minuter och SAIK såg knappt ut att vara på banan.

Men bandy är bandy och SAIK är SAIK.

Edsbyns 4–1 blev till 4–3. Och det hade kunnat bli en kvittering också.

Men då tvingades Hannes Edlund nicka bort bollen på mållinjen. För det fick han utvisning och Edsbyn fick en straff, som resulterade i ett viktigt 5–3-mål.

Rann iväg

Sedan rann det iväg. Innan matchen var slut hade SAIK dragit på sig ytterligare två utvisning.

Vilket såklart banade väg för Edsbyn att göra ytterligare mål.

Oskar Jonsson satte 6–3 och Tuomas Määttä fastställde slutresultatet 7–3 i matchens slutsekund.

Edsbyn har nu 31 poäng och det är bara Villa–Lidköping som har mer på 34 poäng.