Publicerad 2015-12-26

”Vi totaldominerar första halvlek – Kungälv har knappt något skott på mål”

David Karlsson (nummer 10) gjorde tre mål.

Villa-Lidköping krossade Kungälv på hemmaplan framför 4 903 åskådare.

– Tycker vi totaldominerar i första halvlek, säger Villas tränare Johan Sixtensson efter den klara segern.

Tabelltvåan Villa-Lidköping fortsätter på sin segersvit.

Hemma mot Kungälv ledde laget redan i den första halvleken med 4-0. När domaren sedan blåste för slutsignal vann man gjort ytterligare tre mål.

– Jag tycker att vi totaldominerar första halvlek. Kungälv har knappt något skott på mål och vi spelar riktigt bra emellanåt. Men jag tycker att vi kunde spelat bättre genom att spela runt dem eftersom de klumpade ihop det mycket. Inför andra halvlek var tanken att vi skulle hålla samma frekvens. Men det är ju som vanligt när man leder att man känner sig ganska överlägsna och då vill man börja göra väldigt snygga saker, en dragning för mycket, en passning för mycket och så vidare. Vi är jättenöjda att vi vinner, det är inget snack om det, säger Johan Sixtensson efter matchen.

Karlsson öppnade målskyttet

I andra halvlek gjorde Kungälv två snabba mål i form av Ted Skoglund och Fredrik Johansson. Matchen sista mål gjorde Kungälvs Mikael Lindberg i 89 minuten på hörna. Men det var Villa som dominerade hela matchen.

Skyttekungen och lagkaptenen David Karlsson öppnade målskyttet efter knappt två minuter. Han gjorde också 4-0 målet och 7-2 målet.

– Vi gör en första bra halvlek tycker jag. Sen kanske vi går ner oss lite i tempo och gör inte riktigt det vi hade bestämt oss för att göra i andra halvlek. Hade vi hållit oss till planen hade vi kanske vunnit med större siffror. Men 7-3, annandag jul, vinst och nästan 5000 åskådare – det är vi nöjda över.

– Det är kul naturligtvis att spela inför så många. Vi har i snitt 3 000 åskådare per match och det är inte många lag som har det. Och i dag kommer det nästan 5 000, det är grymt, säger David Karlsson.