Kroatien tar brons – första medaljen någonsin

Publicerad 2020-12-20

En ruggigt stark andra halvlek av Kroatien chockade danskorna som inte orkade stå emot i bronsmatchen i handbolls-EM.

Kroatien vann till slut med 25–19 och säkrade första medaljen någonsin i stora mästerskap.

I paus var ställningen 11–11 och det var upplagt för en spännande sista halva.

I den andra halvleken tog Kroatien över mer och mer och i början av den andra halvleken fick kroatiskorna ner den danska målvakten Sandra Tofts räddningsprocent till ynka 17. Kort därefter bytte Danmark in Althea Reinhardt i målet istället.

Ju längre matchen gick med kroatisk ledning blev danskorna allt mer stressade och började göra en del misstag.

I den 55:e minuten satte Andrea Simara 23–18 till Kroatien och då tog danska förbundskaptenen Jesper Jensen timeout. Men det hjälpte inte. Samtidigt som Kroatiens målvakt Tea Pijević storspelade skapade Kroatien farliga anfall och Danmark föll ihop. Kroatien vann den andra halvleken med 14–8, slutresultatet skrevs till 25–19 och Kroatien får sin första medalj någonsin på damsidan i de stora mästerskapen.

Finalen mellan Frankrike och Norge spelas klockan 18.00 på söndagskvällen.

Kroatien tar bronsmedaljen i handbolls-EM.