Fick bara oavgjort – vidare ändå

Publicerad 2016-03-06

Mästarna vidare till kvartsfinal

Norrköping fick bara 1-1 mot allsvenska nykomlingen Jönköping södra. Men trots det är man vidare till kvartsfinal i Svenska cupen.

Norrköping hade skaffat sig ett drömläge i Svenska cupen när man hade full pott efter två omgångar. Man behövde också bara en poäng i sista omgången för att gå till kvartsfinal i Svenska cupen när Jönköping södra gästade Nya parken under söndagseftermiddagen.

Succéstart direkt

Norrköping fick också en succéstart. För redan i den tionde spelminuten blåste domaren Jesper Ekwall för straff efter att Emir Kujovic fått en knuff i ryggen. Kujovic gjorde heller inget misstag utan tryckte upp straffen säkert i vänstra hörnet.

Men bara fyra minuter efter ledningsmålet kvitterade Jönköping södra. Det var engelsmannen Daryk Smylie som var påpassligt framme vid ett inlägg.

Vidare till kvartsfinal

Arnor Ingvi Traustasson hade efter det ett par heta lägen – men de tidiga målen blev de enda och matchen slutade 1-1. Det betyder att Norrköping går vidare till kvartsfinal.

– Vi får inte ihop 90 minuter. Vi chansspelar lite i andra halvlek då vi ville vinna. Som helhet är det en blandad insats, men första halvlek var bra och vi ska inte vara gnälliga heller, säger Norrköpings tränare Janne Andersson till Cmore efter matchen

I morgon klockan 06:50 lottas vilka Norrköping får möta i kvartsfinalen.