Elfsborg tog poäng med mersmak

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-25

Två träträffar från att besegra AEK i premiären

Hemma på konstgräs och mot ett skadedrabbat AEK var Elfsborg laddade för poäng i gruppspelspremiär i Uefa-cupen.

1-0 ledningen efter första halvlek höll dock inte hela vägen.

Elfsborg öppnade offensivt hemma på Borås Arena och släppte inledningsvis inte fram AEK till några målchanser. Efter 17 minuter och ett par skott på mål hittade Anders Svensson Daniel Mobaeck med ett inlägg som han nickade in till 1-0.

Grekerna borta på konstgräs och med nyckelspelare som Rivaldo och Zikos skadade hade svårt att hitta tillbaka och sköt bland annat över en frispark strax utanför straffområdet. Hård press från hemmalaget gjorde att AEK inte fick tid att organisera sina anfall.

– Atenarna uppträdde precis som vi ville att de skulle göra, sa Mobaeck till Eurosport i halvtid.

Med Pappas inbytt på plan ökade AEK tempot i andra halvlek och den unge talangen tryckte in en yttersida i vänsterkrysset efter bara fyra minuter. Elfsborg återhämtade sig efter tempohöjningen och Mobaeck kom nära svensk ledning med ett skott i stolpen.

Elfsborg hade också ett skott i ribban innan matchen var över.

Slutresultatet 1-1 kommenterade tränaren Magnus Haglund:

– Vi gör en fantastiskt väl genomförd match. Vi hade bra koll men åkte olyckligtvis på en kvittering.