Gottfridssons besked: ”Fantastisk att se”

Uppdaterad 2018-01-09 | Publicerad 2018-01-06

Målvakten Tobias Thulin räddade Sverige från en förlust och Jim Gottfridsson visade att han är tillbaka på allvar när handbollslandslaget spelade 29–29 mot Ungern.

– Gottfridsson var fantastisk att se, säger lagkaptenen Niklas Ekberg till TV3.

Med mindre än en vecka kvar till EM-premiären i Kroatien träningsspelade svenska handbollslandslaget mot Ungern.

Det var två landslag med relativt likartade resultat i de två senaste mästerskapen som möttes i Jönköping inför hela 7 000 åskådare på plats i Kinnarp Arena.

Lika jämnt blev det till slut i den näst sista matchen före den svenska EM-premiären mot Island på fredag i Split.

Gottfridsson nyckelspelare

Sverige var det något bättre laget i något hafsig förstahalvlek mot Ljubomir Vranjes-tränade Ungern.

Jim Gottfridsson, som varit borta i stort sett hela hösten på grund av en skada, visade både som spelmotor och med avslut från nio meter hur viktig han är för svenska handbollslandslaget.

– Men som du hör är inte flåset helt hundra, säger en andfådd Gottfridsson i pausintervjun med TV4. Jag tycker nog att jag skulle ha satt några bollar till också.

Den svenska pausledningen, 16–15, gick upp i rök när det blågula försvarsspelet inte stämde och målvakten Andreas Palicka inte gjorde en av sina bättre landskamper.

Sverige tappade

Ungern vände och gick ifrån till en tremålsledning och hade 25–22 med mindre än 15 minuter kvar att spela.

Då blev förbundskaptenen Kristján Andréssons målvaktsbyte mycket lyckat. In kom RIK-målvakten Tobias Thulin, som inte ens är uttagen i EM-truppen, och stängde igen.

Tre avslutande räddningar från Thulin och fyra mål av Jim Gottfridsson under de avslutande tio minuterna räddade oavgjort, 29–29, för Sverige.

Lagkaptenen Niclas Ekberg sammanfattade den svenska insatsen hos TV3:

– Det var lite knackigt, men vi visste att vi har en del att jobba på när det gäller tajmingen i försvarsspelet. Men i det stora hela var det ok.