Alla premiärer är inte trevande med nerverna utanpå fotbollsskjortan.

Med ligapremiärerna runt hörnet listar Sportchansens Lars Nylin tio starka premiärmatcher från de senaste tio säsongerna i de tre superligorna.

Numancias Mario Martinez Rubio jublar.

10) Milan-Bologna 2008, 1-2

Ett supermål av Bolognas Valiani i matchminut 79 spolierade helt premiärfesten för Milans nytillskott Ronaldinho. Möjligen var matchen också ett järtecken: Bologna höll sig så småningom med minsta marginal kvar i Serie A, Milan blev redan från start avhängda av ärkerivalerna Inter.

9) Wigan-Chelsea 2005, 0-1

Det var knappast någon klangföreställning och Wigan borde ha vunnit efter feta chanser för bland annat svenske Andreas Johansson. Men Chelsea var den säsongen ett vinnarlag och vann även denna premiär sedan Hernan Crespo i matchminut 93 med matchens sista spark ur snäv vinkel satt det enda målet.

8) Middlesbrough - Arsenal 2001, 0-4

Med bara minuter kvar av ordinarie matchtid såg Arsenal ut att kunna spela hem en stabil 0-1-viktoria trots att man fått Parlour utvisad i början av andra halvlek. När domaren blåste av stod det 0-4 efter tre mål på lika många explosiva minuter av Pires och Bergkamp (två).

7) Charlton-Chelsea 2002, 2-3

Charlton var på The Valley på väg mot klubbens femte raka seger mot Chelsea. Detta trots att Konchesky, dessförinnan målskytt efter bara sju minuter fått rött kort efter 26. Men Chelsea trummade envist på och efter att Cole kvitterat i minut 84 avgjorde Lampard i sista matchminuten. Strax innan Lampards mål hade Mathias Svensson då varit nära att stänga matchen till hemmalagets fördel.

6) Celta Vigo - Barcelona 2006, 2-3

I dag finns Celta i Segunda Divison, men 2006 innebar laget fortfarande en tuff bortamatch. Det blev Barcelona varse i en match som stod 2-2 ända fram till det absoluta slutskedet. Då hoppade islänningen Eidur Gudhjonsen in och avgjorde i sin debut för "Barca".

5) Manchester United-Fulham 2006, 5-1

För första gången sedan 1966 gjorde United fem mål i en premiär. Men det borde blivit det dubbla, redan efter 19 minuter stod det 4-0. Att Fulhams tröstmål var ett självmål av Ferdinand säger en del om den ensidiga matchbilden.

4) Aston Villa-Manchester City 2008, 4-2

Det nyrika City var i spotlight inför premiären 2008. Länge såg det också ut att kunna bli minst en pinne för Mark Hughes dyra lagbygge. Då klev Gabriel Agbonlahor in i handlingen. På sju minuter, mellan minut 69 och 76, gjorde han ett äkta hattrick och tog revansch för att han dagarna innan hade petats av förbundskapten Fabio Capello.

3) Fiorentina-Inter 2006, 2-3

Som följd av den famösa mutskandalen "Calciopolis" startade Fiorentina säsongen på minus 19 i poäng. Länge såg det också ut som om förnedringen skulle fortsätta i premiären. Inter ledde efter en timmes spel med 0-3 efter mål av bland annat en viss "Ibra." Men Fiorentina kom igen och även om de bara nådde till 2-3 blev tungviktsmötet i premiären till sist en fest som Serie A i det läget så väl behövde.

2) Numancia-Barcelona 2008, 1-0

Aldrig är giganter så sårbara som i premiärer. 2008 slog lilla Numancia, omsättning 45 miljoner, kolossen Barcelona, omsättning 3.8 miljarder. Detta efter ett segermål av Mario Martinez Rubio i matchminut 13. Historien blev knappast sämre av att Mario var bygdens ende son i startelvan. I långa loppet blev dock rollerna ombytta. Barcelona gjorde en av de bästa fotbollssäsonger mänskligheten bevittnat medan Numancia åkte ur.

1) Real Madrid-Atlético Madrid 2007, 2-1

Derbyn i premiäromgångar brukar ofta bli låsta tillställningar. Så knappast den här matchen. Där Kun Agüero gav Atlético ledningen efter 56 sekunder varefter Raul kvitterade en kvart senare. Med en kvart kvar kastades holländaren Sneijder in och bara några minuter senare säkrade han tre poäng till Real.