Svenska skadesmällen: Nildén fick ledas av

Skadad i Juventus seger: ”Rejält blåmärke”

Publicerad 2022-10-30

Amanda Nildén fick ledas av planen i Juventus match mot Fiorentina.

Den kommande landslagssamlingen kan vara i fara för Amanda Nildén.

När hennes Juventus ställdes mot Fiorentina under söndagen fick försvararen ta emot en rejäl tackling – och fick därefter ledas av planen i smärtor.

Det svenska damlandslaget möter Australien i en träningslandskamp den 12 november, där det är tänkt att Amanda Nildén ska finnas med på en av backplatserna.

Men efter söndagens ligamatch mot Fiorentina kan landslagssamlingen vara i fara för Nildén – som i slutet av den första halvleken fick ledas av planen med en fotskada.

Ska undersöka i morgon

"Det är vänsterfoten, rejält blåmärke, undersökning i morgon", skriver Juventus pressansvariga Federica Lancini till TT.

Det var i slutet av den första halvleken som olyckan var framme. Nildén bröt en passning, och en motståndare gled in i situationen alldeles för sent. Svenskan tog sig genast åt vänsterfoten och fick därefter behandling i ett par minuter innan hon, lyckligtvis, kunde ställa sig upp för egen maskin.

Juventus vann

Trots det behövdes det rejält med hjälp för att ta sig av planen, där sjukvårdspersonal fick leda Nildén av banan som var i uppenbara smärtor efter smällen.

Matchen vann Juventus med 2–0 efter mål av Lineth Beerensteyn och Barbara Bonansea.

Köp allt för att heja på Sverige i Sportbladet Shop här!