Norsk skrällpoäng mot Holland – Haaland målskytt

... och bröt van Dijks finger

Uppdaterad 2021-09-02 | Publicerad 2021-09-01

Ligaspel, cupfotboll eller VM-kval – Erling Haaland hittar nätet på alla scener.

Anfallaren blev målskytt när Norge tog en skrällpoäng mot Holland.

Dessutom bröt han fingret på Liverpoolstjärnan Virgil van Dijk.

Efter ett missat EM-slutspel har det norska fotbollslandslaget siktet inställt på VM i Qatar 2022.

I en tät grupp med bland annat Holland, Montenegro och Turkiet jagar norrmännen en placering som gör drömmen möjlig.

I kvällens hemmamatch mot just Holland visade Ståle Solbakkens manskap att de vill vara med och bråka hela vägen in.

Och givetvis var det storstjärnan Erling Haaland som visade vägen.

I den första halvleken stångade han sig fram till ett läge i straffområdet och efter 20 minuter hittade han målet sedan bollen, via Virgil van Dijk, letat sig förbi målvakten Justin Bijlow.

van Dijks och Haalands vägar skulle korsas igen i matchen. Och när de båda brakade in i en närkamp slutade det illa för Liverpoolbacken på nytt.

Montenegro kvitterade sent

– Han (van Dijk) kom fram och sade att jag bröt fingret på honom. Jag vet inte riktigt hur det gick till, säger Haaland till norska TV2.

Lyckligtvis för van Dijk var det ingen större fara på taket. Med fingret hoptejpat kunde han slutföra matchen.

Davy Klaassen kvitterade den och det dröjde till stopptid innan gästerna fick det gyllene läget att avgöra när Denzel Dumfries fick öppet mål. Ytterbacken missade och matchen slutade med delad poäng.

En poäng som skulle visa sig vara betydelsefull för båda lagen. För parallellt tappade Turkiet 2–0 till 2–2 mot Montenegro och nu tajtar grupp G till sig. Turkarna leder alltjämt på åtta poäng före de övriga tre, som alla står på sju efter fyra spelade matcher.

Ettan går direkt till VM medan tvåan får spela playoff.