Publicerad 2024-05-05

BK Häcken såg ut att gå mot ännu en mållös match denna vecka.

Då sköt Alice Bergström hem vinsten för de gulsvarta hemma mot Brommapojkarna.

– Jag hoppas att det kan komma fler mål nu, säger Bergström.

Filippa Curmark vann bollen på egen planhalva och kunde sedan ta hjälp av Ishata Jasmine Hamid innan hon spelade fram till Alice Bergström som kom med fart mot straffområdet. Bergström gick på avslut och såg till att göra både sitt och Häckens andra mål för kvällen.

– Det känns som det varit nära nu några matcher i rad, så det känns skönt att det äntligen lossnade, säger Bergström till Viaplay.

Räddade jätteläge

Det var annars ett Häcken som hade haft svårt att få hål på Anna Koivunen i BP-målet. Bland annat hade Filippa Curmark ett kanonläge i början av den andra halvleken när Johanna Fossdalsá tog ner bollen och sedan la fram den för lagkamraten som avslutade med högerfoten. Koivunen var med på noterna, slängde sig och kunde styra ut bollen till hörna.

Tio minuter senare slog Bergström till med ledningsmålet. Det genom ett förarbete av Josefine Rybrink och Hanna Wijk som bollen till slut hamnade framför fötterna på Alice Bergström. I den 64:e matchminuten sköt Häckenanfallaren in 1–0 till hemmalaget.

– Jag försöker bara få en bra träff på den och den går in, säger Bergström.

Dubbla debuter

I den 93:e minuten fick två BP-spelare göra sin allsvenska debut. Det var Emma Theorén respekt Sirelle Maroutian som fick spela de två avslutande tilläggsminuterna i matchen.

Resultatet 2–0 stod sig matchen ut och Häckens Bergström blev därmed ensam målskytt.

– Vi gjorde en jättedålig första halvlek, det kändes inte som vi var där i dueller. Det kändes som att de fick lite momentum på oss. Men vi pratade i hop oss i andra, andra halvlek var mycket bättre och vi hade tryck på dem hela tiden.

I och med vinsten ligger Häcken nu trea i damallsvenskan.