Publicerad 2024-05-12

IFK Värnamo såg ut att gå mot segern i mötet mot Brommapojkarna under söndagen.

Då nickade Adam Jakobsen in kvitteringen i 90:e minuten.

– Jag tänkte bara ”in med den”, säger målskytten.

Det var den nyss inbytte Paya Pichkah som lyfte bollen mot den bortre stolpen där Nikola Vasic var beredd med pannan. Bollen tog i ribban innan den studsade ut till Adam Jakobsen som nickade in 1–1 med bara minuten kvar av den ordinarie matchtiden. Dansken såg därmed till att Brommapojkarna fick med sig en poäng hem från Kalmar.

– Det är otroligt härligt att vara tillbaka och bidra, säger Jakobsen, som varit borta på grund av skada, till Discovery.

Negativt facit

Värnamos ledningsmål kom i den 43:e minuten. Värnamos Viktor Bergh såg till att pressa bortalagets Alexander Abrahamsson. BP-försvararen försökte få bollen framåt i banan, men i stället studsade den via Bergh till Johnbosco Samuel Kalu som tog sig in i straffområdet innan han slog till med den högra bredsidan.

Men att vara hemmalag på bortaplan har visat sig vara ogynnsamt för Värnamo. På sina ”hemmamatcher” som spelats i Borås, Varberg och nu Kalmar har laget har inte tagit en enda trepoängare. Dagens poäng var den första Värnamo fick med sig som hemmalag.

Nära tavla

Slutresultatet 1-1 kunde dock lika gärna blivit 2-1 till gästande BP. I den 74:e minuten fick laget en jättechans efter att Värnamomålvakten Jonathan Ursin Rasheed räddade ett misslyckat avslut från Nikola Vasic, Rasheed såg ut att ha full kontroll över bollen men tappade sedan ut den. Vasic var snabb att hugga på bollen och var inte långt ifrån att kunna spela fram till Ludvig Fritzon som hade haft i princip öppet mål. BP-kaptenen stoppades dock av Värnamoförsvaret som också kunde rensa undan.

Varsin pinne

Efter fem tilläggsminuter stod det sedan klar att det blev varsin poäng för de båda lagen. Brommapojkarna är nu i tabellen medan Värnamo ligger på 13:e plats.

Värnamo kvitterade i 90:e minuten.