Luleå tog 22:a raka i första finalen

Publicerad 2017-05-02

Anzuluni sågade Södertäljes trashtalk efter matchen.

BC Luleå tog 22:a raka segern på hemmaplan och kopplade ett litet grepp om finalserien.
Efteråt sågade stjärnan Yannick Anzuluni Södertäljespelarnas trashtalk.

– De är som menlösa barn, säger han till NSD.

BC Luleå är i SM-final för första gången på sju år. Södertälje Kings gör sin sjätte raka.

Luleå vann dock grundserien och är obesegrat på hemmaplan. Men i den första finalen satte Södertälje rejäl press i inledningen.

Kings, som har vunnit fyra raka guldet, gick ifrån till 15-4 direkt.

I paus hade ledningen ökat till 25-13 efter tolv poäng av Toni Bizaca.

Men Luleå steppade upp försvaret rejält i andra samtidigt som offensiven lossnade. Hemmalaget gjorde 28-14 på Kings i den andra perioden och hade en ledning med 41-39.

Gjorde snabbt ryck

Luleå gick ifrån till en tiopoängsledning i den tredje perioden, men Södertälje kom tillbaka och låg bara under med 56-61 inför sista.

Kings krympte avståndet till en poäng i fjärde, men med tre minuter kvar gick Luleå snabbt ifrån 69-67 till 76-67 och efter det kunde Södertälje inte resa sig.

Luleå vann till slut med 81-77.

–  Det är alltid skönt att vinna. Och det är skönt att vi behåller hemmaplansfördelen. Om vi fortsätter vinna alla hemmamatcher kommer vi bli mästare, säger Yannick Anzuluni som stod för 21 poäng.

”De snackade skit”

Stjärnan var dock inte helt nöjd med Delvon Johnson och Lazar Radosavjevic som han menade försökte få honom ur balans i slutet av matchen.

–  De snackade skit. De sa: "Vänta tills du kommer till vår hall. Vi ska ta dig när ni kommer till oss". Jag vet inte varför de valde mig. Kanske för att jag alltid ler och inte är aggressiv, säger Anzuluni till NSD och fortsätter:

–  De vaktade mig mycket. Se på mig och se på dem. De spelar två minuter. Prata inte med mig. Okej om det är Toni Bizaca som snackar, men de två? Sluta. De är meningslösa barn. De var unga och frustrerade.

Nästa finalmatch i bäst av sju spelas i Södertälje på torsdag.