Prestigevärvningen avgjorde för Barcelona

Publicerad 2024-01-31

Vitor Roque har äntligen fått öppna sitt målkonto i Barcelona.

18-åringen byttes in sent i den andra halvleken, och gjorde matchens enda mål när Barca vann med 1–0 mot Osasuna.

Matchhjälten var dock långt ifrån förstavalet på positionen för tränare Xavi.

Istället var det Ferran Torres som fick chansen i startelvan, men lämnade planen i tårar redan i den sjunde minuten när han klev av skadad.

In kom istället 20-årige Fermin Lopez, men inte heller han skulle få spela klart matchen.

Var tredjeval

Efter en dryg timmes spel valde Xavi att plocka av inhopparen till förmån för nyförvärvet Vitor Roque. Men det skulle snabbt visa sig bli ett lyckat drag.

70 sekunder senare hade den 18-årige brassen gjort sitt första mål i Barçatröjan, och brutit dödläget i matchen.

1–0-ledningen stod sig matchen ut, och Vitor Roque kunde därmed titulera sig själv som matchhjälte för första gången sedan han värvades för 40 miljoner euro från Athletico Paranaense i Brasilien.

Segern mot Osasuna gör att Barça därmed har häng på Real Madrid och Girona i toppen av La Liga. Efter 22 spelade omgångar ligger katalanerna trea, åtta poäng bakom Girona i toppen.