Kristianstad bara fortsätter att vinna

Uppdaterad 2015-11-23 | Publicerad 2015-11-22

Kristian Björnsen.

Kristianstad var pressat men vann sin elfte match i följd i elitserien i handboll, 29–26 borta mot Karlskrona.

Karlskrona ledde med 7–3 och 8–4, tappade till 13–14 i paus men höll sedan jämna steg med tabellettan långt in i andra halvlek. Med lite mer än åtta minuter kvar gjorde Kristian Björnsen 25–23 för Kristianstad och efter det höll bortalaget Karlskrona på minst två måls avstånd resten av matchen.

Guif hade inga som helst problem med jumbon Drott på bortaplan – i alla fall inte efter paus. Då gick Eskilstunalaget från 14–12 till 20–13 på sju och en halv minut och matchen var över. Daniel Ekman gjorde tre av sina fem mål under det avgörande rycket. Guif vann så småningom med 31–20.

Malmö sprang i från Skövde från start. Efter 5–1 på elva minuter kontrollerade bortalaget matchen. Jim Andersson och Robert Månsson gjorde sex mål var på väg fram till 28–20.