Avslöjar: Svenske VM-stjärnan klar för dansk klubb

Alfred Jönsson lämnar Bundesliga för danska ligan

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Alfred Jönsson har fått sitt genombrott i VM och betraktas som en av svensk handbolls mest spännande spelare.

Nu kan Sportbladet avslöja att kometen lämnar tyska Hannover för danska Skjern.

22-åringen flyttar efter säsongen.

Alfred Jönsson pekades ut som en supertalang i svensk handboll redan när han var 15 år.

När han kom till Lugi från moderklubben och ärkerivalen H43 som 16-åring kallade Lugis tränare Tomas Axnér honom för ”The Chosen One” – den utvalde.

Efter att vunnit skytteligan två år i rad lämnade Jönsson, född 1998, Lugi och handbollsligan 2019 för tyska Hannover.

Hannover gjorde en mycket fin säsong i fjol och slutade fyra i Bundesliga under en säsong där Jönsson fick stå lite på tillväxt.

Den här säsongen har han fått mer speltid och gjort fina avtryck framåt. Men han har inte alls fått spela i försvaret.

”Har en enorm potential”

I landslaget har Lundapågen fått vänta på sin chans i den tuffa konkurrensen på vänsternio. Inför VM hade han bara fått ett kort byte i den redan avgjorda EM-kvalmatchen mot Kosovo i november.

Men i VM har 22-åringen fått sitt genombrott och visat att han är en av Sveriges mest spännande spelare. Efter matchen mot Belarus, då han smällde in sex mål när han äntligen fick chansen på riktigt, sa experten och ex-förbundskaptenen Ola Lindgren till Sportbladet:

– Han har en enorm potential. Hannover är en bra klubb nu och sedan, med rätt utveckling, är han redo att flytta till någon av de absoluta toppklubbarna.

I en längre intervju med Sportbladet häromdagen sa Jönsson att franska PSG var drömklubben.

Alfred Jönsson och Martin Boquist.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Alfred Jönsson och Martin Boquist.

Två svenskar i laget

Jönssons kontrakt med Hannover går visserligen ut efter säsongen. Men PSG och toppklubbarna får vänta. De kan också lägga ner jakten för tillfället på Sveriges stora framtidman.

Sportbladet kan nämligen avslöja att Jönsson väljer att lämna Bundesliga och lite överraskande gå till danska Skjern. Det ska ha blivit klart redan före VM.

Skjern ses som den kanske mest välskötta och genomprofessionella av de danska toppklubbarna. Senast Skjern vann ligan var 2018 och i tabellen ligger man just nu sexa.

I Skjern ska Jönsson ersätta islänningen Elvar Örn Jónsson som lämnar för tyska Melsungen, enligt danska TV2.

Klubben har i dagsläget två svenskar i laget: Jesper Konradsson och Jonathan Stenbäcken. I truppen finns också danske kantlegendaren Anders Eggert och de norska VM-spelarna Bjarte Myrhol och Eivind Tangen. I målet hittar vi ytterligare en norrman, Robin Haug som tidigare spelare i HK Malmö.

Publicerad:

LÄS VIDARE