Sverige fick en tung start när huvudrundan i kvalet till VM i futsal inleddes.

Azerbajdzjan körde över svenskarna och vann till slut med 8–2.

Sverige tog sig vidare till huvudrundan i VM-kvalet genom att skrällvinna gruppen i förkvalet.

Nu ställs man mot Azerbajdzjan, Kroatien och Vitryssland – samtliga lag betydligt högre rankade än Sverige.

– Utgår vi från det är vi chanslösa, men allt kan hända i ett kval. Vi är underdogs men har egentligen ett bättre landslag än vad rankingen säger. Det är bara gå in och köra, sa Mathias Etéus inför matchen.

Legiec reducerade för Sverige

Men det första testet blev för svårt.

Azerbajdzjan, rankat som 13:e nation av Fifa – jämfört med Sveriges plats 61, tog ledningen redan efter två minuter på hörna.

Efter halva den första halvleken fortsatte målkalaset för Azerbajdzjan som satte två mål inom loppet av 15 sekunder, i paus var ställningen redan 5–0.

Sverige lyckades reducera genom Kristian Legiec i början av den andra halvleken, men Azerbajdzjan fortsatte sin överkörning och vann till slut med 8–2.