Frankrike vann bronsmatchen mot Danmark

Publicerad 2018-01-28

Frankrike reste sig efter semifinalförlusten mot Spanien och vann bronsmatchen mot Danmark med 32–29.

Storstjärnan Nikola Karabatic klev fram när det gällde som mest.

Båda Frankrike och Danmark var favoriter i sina semifinaler men åkte på tunga förluster mot Spanien och Sverige.

I dag var de ute efter revansch.

Danmark valde att i långa perioder vila Mikkel Hansen, lagets store stjärna som fick böter på 40 000 kronor efter att ha knuffat en kvinnlig funktionär i matchen mot Sverige.

I hans frånvaro klev Hans Lindberg fram och gjorde sju mål i första halvlek.

Trots det ledde Frankrike med tre mål (17–14) i halvtid efter att danskarna drabbats av en fyraminutersutvisning.

Lindberg gjorde tolv mål

I andra halvlek ledde Frankrike som mest med fem mål (28–23). Men när Danmark gjorde tre raka såg avslutningen ut att kunna bli en rysare.

Då klev Nikola Karabatic fram och avgjorde med ett par snabba fullträffar.

Den franske storstjärnan noterades för nio mål, och trots att Lindberg gjorde fler (12) utsågs Karabatic till matchens bäste spelare.

Den regerande olympiska mästaren Danmark slutar fyra i EM.