Bollnäs tog storseger i bandyklassiker

Publicerad 2023-12-26

Tabelltvåan Bollnäs red ut stormen och vann annandagsklassikern i bandy mot Edsbyn med 6–1.

– Vi var större och starkare i dag, säger Bollnäs Hans Andersson.

Hemmalaget Edsbyn, nia i tabellen före annandagen, inledde starkt och tog ledningen. Men sedan tog Bollnäs över och gick till halvtidsvila med 3–1.

I andra halvlek tog Edsbyn tillbaka initiativet – och Bollnäs tvingades ta timeout. Elva minuter senare avgjorde Linus Westh definitivt matchen med sitt 4–1-mål, hans andra för dagen. I slutet av matchen gjorde Westh sig illa i handen eller armen och tvingades lämna isen.

Erik Pettersson, som kom sent till matchen då han satt fast i bilkö efter en olycka, gjorde sitt 21:a mål för säsongen, på hörna, på tilläggstid. Och Rasmus Skarps sköt sedan stenhårt in 6–1.

Linus Westh gjorde två mål när Bollnäs slog Edsbyn i annandagsbandyn.

– Det känns skit. Vi målade upp en bild av att vi skulle ta hem den här tungviktaren, säger Edsbyns Per Hellmyrs till Bandypuls.

Hans Andersson i Bollnäs var desto gladare.

– Det är vi som vinner, då mår man bra. Vi var större och starkare i dag, säger han till Bandypuls.

Det klassiska hälsingederbyt sågs på plats i Edsbyn av 3 519 åskådare.

Hela 5 897 åskådare såg Hammarby förlora mot Sirius på utomhusarenan Zinkensdamm med 3–4.

Alexander Härndahl satte segermålet i den jämna matchen på hörna i den 84:e minuten.

Då Motala vann över tabelljumbon Rättvik med 7–3 halkade Hammarby ner under kvalstrecket.