1-1 – med hjälp av Buffon och domaren

Uppdaterad 2016-10-07 | Publicerad 2016-10-06

Italien och Spanien kryssade efter målvaktstavla och tveksam straff

Spanien dominerade i en timme, Italien i 30 minuter.

1-1 var rättvist efter en bjudning från Gianluigi Buffon och en tveksam straff för Italien.

Spanien inledde VM-kvalet i september med en 8-0-seger hemma mot Liechtenstein.

Mot ett av världens bästa försvar gick det inte lika lätt sent under torsdagskvällen.

Spanien hade 12–0 hörnor och 71-29 procent i bollinnehav.

Men det krävdes en tavla av en av världens bästa målvakter för att få hål på Italien på Juventus Stadium i Turin.

Buffon missar

Sergio Busquets slog en fin boll i djupled i 55:e minuten. Gianluigi Buffon rusade ut bra från sitt straffområde men precis när den italienske målvaktslegendaren skulle rensa undan studsade bollen över hans fot. Vitolo kunde rulla in 1-0 för Spanien i tom kasse.

Italienarna, som så långt prioriterat defensiven, satte fart framåt men blev rejält upprörda när redan varnade Diego Costa sköt iväg bollen långt efter en avblåsning i 67:e minuten.

– Det där är solklart. Costa ska ha en varning och åka ut. Jag förstår att italienarna är irriterade, säger Kanal 9-experten Anders Svensson.

Men Italien fick kanske lite kompensation av domarteamet.

Huvuddomaren, tyske Felix Brych, vinkade först avvärjande när italienske anfallaren Eder föll i straffområdet i duell med Sergio Ramos i 82:a minuten – men ändrade sig efter ingripande av den ena av de assisterande domarna.

– Det är klumpigt av Ramos. Han är inte med där riktigt, men Eder faller väldigt lätt, säger Anders Svensson.

Säker straff

David De Gea slängde sig till vänster och Daniel De Rossi slog bollen till höger till 1-1 på den efterföljande straffen.

Italien forcerade sedan starkt i slutskedet utan att få till något segermål i en match mellan stornationerna där ett par av domsluten kommer bli omdiskuterade.

– Det är inte lätt att vara domare, säger Anders Svensson med ett lätt skratt i Kanal 9. Det är aldrig någon som är nöjd.