Villa-Lidköping gick på ny bandymina

Publicerad 2016-01-05

Bortamatch och tremålsunderläge mot serietvåan Villa. Då gjorde Vetlanda 6–1 på 45 minuter och vann med 6–4.

– Det är inte många lag som vänder 0–3 i Lidköping, sade fyramålsskytten Joakim Andersson.

Villa-Lidköping tappade ledningen i elitserien i bandy i och med förlusten borta mot Hammarby i lördags. På tisdagen trampade västgötarna på nästa mina, 4–6 hemma mot tabellsjuan Vetlanda, och har därmed inlett 2016 med två raka nederlag.

Villa tog programenligt ledningen med 3–0 i första halvlek men efter paus gick det mesta snett. Vetlanda gick i kapp till 3–3 och vände sedan 3–4 till 6–4 på lite mer än sju minuter i matchens slutskede. Joakim Andersson gjorde fyra av Vetlandas mål, varav tre från straffpunkten, när Villa drog på sig fyra utvisningar i andra halvlek.

– Jag tycker vi gör den bästa halvleken på väldigt länge. Vi bestämde oss efter Kungälvmatchen (6–7), där vi fallerade totalt, att vi bara skulle kliva ut och köra. Alla går in helhjärtat i dag, sade Andersson till Vetlanda-Posten.

Edsbyn förstärkte sin slutspelsplats tack vare 7–0 borta mot Sirius samtidigt som närmsta konkurrenterna under strecket, Kungälv (4–5 mot Tillberga) och Broberg (3–7 mot Bollnäs) förlorade. Edsbyn fördelade måskyttet på sju spelare. Sex av fullträffarna kom i andra halvlek.