Låg bakom segermålet

Han kom, han stannade, han spelade.

Och som han spelade.

Leo Messi blev matchvinnare när Argentina besegrade Elfenbenskusten med 2–1.

CAS gav Barcelona rätt, men Lionel Messi är kvar i Peking och det tycks som om han tänker stanna. Han spelade i alla fall i dag i premiären och den lille teknikern sprudlade av spelglädje. Han var ett ständigt hot mot Elfenbenskustens skickligt spelande försvar och och samarbetet med Juan Román Riquelme var matchens behållning.

Med det sagt så gjorde Elfenbenskusten en riktigt bra match och var bara minuter från en riktigt stor skräll.

Misstänkt offside

Den första halvleken var jämn, men till slut kom Messi loss ordentligt. Med ett par minuter kvar stack han i djupled och Riquelme såg det. Passningen var perfekt. I misstänkt offsideläge friade domaren och Messi placerade enkelt bollen i målvaktens vänstra hörn.

Elfenbenskusten var långt ifrån knäckta och de fick en perfekt start på den andra halvleken när Sekou Cissé kvitterade med en kraftfull nick. Argentina gick på jakt efter ett segermål, men det dröjde till den 87:e minuten innan Messi kom loss igen. En snabbt slagen frispark ställde Elfenbenskustens försvar och Messi sköt hårt.

Enkelt mål för Acosta

Vincent Angban räddade, men inte bättre än att inhopparen Acosta kunde raka in bollen i tomt mål. Strax efteråt byttes Messi ut under stort jubel. Återstår att se om han kliver in på OS-arenan igen eller om Barcelona tvingar hem honom.

Holland spelade 0–0 mot Nigeria och fick i matchens slutskede Evander Sno utvisad efter en ful stämpling.

Nya Zeeland skrällde mot värdnationen Kina och fick med sig ett kryss. Det var dock nära en seger. Först i 87:e minuten kunde Dong kvittera.