Barcelona hade nöjt sig med kryss i första semifinalen mot Atlético.

Luis Suarez ville mer än så.

Uruguayanens solomål från halva plan tog Barça ett steg närmare finalen.

Barcelona och Atlético Madrid möts två gånger på en vecka i Copa del Reys semifinal. Första ronden gick till Barça.

Detta efter att Javier Mascherano glidtacklat fram bollen till Luis Suarez i sjunde minuten. Anfallaren tog full fart från mittlinjen, petade bollen runt en motståndarback och snappade upp på andra sidan. Framme vid mål smekte uruguayanen in 0–1.

Möter Celta eller Alaves

En halvtimme senare drygade Lionel Messi ut ledningen med ett nästan lika vackert mål. Argentinaren fick bollen av Ivan Rakitic en bit utanför straffområdet. Han tog ett steg i sidled och bombade in 0–2 via stolpen.

Atlético växte i andra halvlek, men de kom inte närmare än till Antoine Griezmanns 1–2-reducering på hörna.

Nästa tisdag går returen på Camp Nou. Då avgörs vilken av stormakterna som går till final och får möta vinnaren av Celta Vigo och Alaves.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se