Vände och vann efter dubbla fullträffarna

Publicerad 2024-05-12

Häcken vände 0–1 till 3–1 när det besegrade Kalmar på hemmaplan under söndagen.

Det efter att Srdjan Hrstic gjort både sitt tredje och fjärde mål – på tre matcher.

– Någonstans var vi väl tillräckligt vassa för att vinna idag, säger Häckens Simon Gustafson.

Han gjorde enda målet i 1–2-förlusten mot Norrköping, han var en av tre målskyttar senast mot Sirius och under dagens drabbning mot Kalmar skulle den serbiske anfallaren vara avgörande för hemmalagets vänding.

Nickade in kvitteringen

Det var efter att Ali Youssef, som gjorde sin första allsvenska start för säsongen, spelat fram till Mikkel Rygaard som avslutet gick i ribban. På returen klev Srdjan Hrstic fram och petade in bollen och ledningsmålet för Häcken. Matchklockan hade då passerat 50 minuter.

– Vi hade problem med vårt försvarsspel det första sedan så har vi en ganska bra sekvens i början av andra, säger Simon Gustafson till Discovery.

Hrstic hade också sett till att lagen skulle gå till halvtidsvila med likaläge på tavlan. I den 41:a matchminuten nickade han in boll från Adam Lundqvist.

Fick näta trots allt

Mikkel Rygaard skulle också få sin revansch efter ribbträffen. Bara fyra minuter efter det första ledningsmålet såg dansken till att utöka. Även denna gång spelades han fram av Youssef som plockade ner bollen och serverade Rygaard som kunde skicka in 3–1.

– Det blev väl ingen jätteunderhållande match efter det, säger Simon Gustafson.

I den 73:e minuten syntes hur Rygaard gick och tog sig för låret. I samband med en avblåsning la han sig ner på planen. Efter att ha fått behandling av det medicinska teamet klev han sedan av med ett lindat vänsterlår i den 75:e minuten.