Oväder väntar för Duplantis

MÜNCHEN. Vädergudarna fortsätter att spöka för Mondo Duplantis.

Ett oväder ser ut att svepa in lagom till den svenske superstjärnan ska tävla.

– Tråkigt, men man måste ”go with the flow”, säger han.

Mindre än en månad har gått sedan Mondo Duplantis braksuccé på VM i Eugene där han flög över 6,21 och därmed säkrade guldet och satte nytt världsrekord.

Publiken hoppas få se något liknande här i München.

Men det blir inte lätt.

Köp din Heja Sverige-tröja i Sportbladets nya shop här!


EM-guldet ska Duplantis visserligen kunna hoppa hem utan några större problem – så pass överlägsen är han – men däremot ser vädret ut att kunna sätta stopp för nya världsrekordförsök.

Regn och rusk

Efter den 30-gradiga extremhetta som härjat här de senaste dagarna skvallrar nu prognosen om ett väderomslag där regn och rusk ser ut att komma framåt helgen.

– Det är tråkigt, men du måste bara ”go with the flow” och ta vad dagen ger dig. Det är vad det är – ingenting jag kan kontrollera, säger Duplantis.

Han hade extrem otur med vädret tidigare den här utomhussäsongen, så det vore inte första gången vädergudarna spelar honom ett spratt.

PLUS: Charles, 75: ”DET är bättre än gymmet”


– Men det är samma väder för alla hoppare. Jag hoppas att vädret blir bra, men prognosen ser inte så bra ut just nu…

Oavsett så är det en tävlingssugen Duplantis som kommit hit till München.

– Jag trodde att det skulle vara svårare att ladda om efter VM, det var ändå en ganska stor urladdning, men två veckor senare hoppade jag 6,10 i Polen så jag är fortfarande i bra form och det känns som att jag har energi kvar, säger han.

”Jättespeciellt”

Det var på just tysk mark som han fick sitt stora genombrott.

Närmare bestämt på EM i Berlin 2018 då han flög över sex meter för första gången i karriären och tog sitt allra första mästerskapsguld som senior.

– Det känns jättespeciellt att vara tillbaka i Tyskland. EM 2018 där ... det var typ den största dagen i mitt liv. Jag hoppas kunna göra något liknande nu som jag gjorde då, säger han.

Kvalet avgörs klockan 10.50 i morgon torsdag.

Finalen är på lördag kväll.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.